Debréte

Itt a csend még hallható

Kapcsolat

Debréte Község Önkormányzat

Cím: 3825, Debréte, Petőfi utca 3.

Polgármester:  Csigó Tibor

Telefon: +36-20-538-2929

E-mail: csigotibor@gmail.com 

Vadászat

A Hunor-Diana Egyesült Vadásztársaság Vadásztársaságunk

Magyarország egyik legszebb részén Észak-Kelet Magyarországon helyezkedik el, ezen belül B-A-Z Megye északi részén a Rakacai tó és a Szlovák határ szomszédságában. Területünkön kizárólag őshonos vadak élnek: vaddisznók,szarvasok, őzek a nagyvadak közül, fácánok és mezei nyulak az apróvadjaink. A területünkön felellhető még a borz, róka, aranysakál és a vadmacska is. Számtalan védett madárfaj is él területünkön.

Vadásztársaságunk elődeink nyomán  folytat tudatos vadgazdálkodást, melynek köszönhetően értékes vadállománnyal rendelkezünk napjainkban is. Területünk  4385 ha  nagyságú.  Debréte, Viszló, Rakaca, Rakacaszend, Tornabarakony települések területein helyezkedik el. Területünk rétekkel, erdőkkel és szántóföldi kultúrákkal tarkított változatos dombvidék, amin remek búvó és élöhelyek találhatóak a nagyvadjaink részére.

Vadásztársaságunk lehetőséget kínál kül- és belföldi vadászoknak is bérvadásztatásra. Vendégeink nagy biztonsággal vadászhatnak őzbakra, szarvasbikára és vaddisznóra, elsősorban cserkelő vadászati módszerrel, vagy lesvadászaton. Vaddisznóhajtást évente négyet tervezünk, ezekből kettő pedig értékesítésre kerül . Gímszarvas vadászatára szeptember 1-től van lehetőség, de a mezőgazdasági kultúrák nagy takarása miatt ez nagy ügyességet és kitartást igényel. Csak fiatal, jó erőnlétben lévő vadászoknak ajánljuk, mert a bőgő bikák becserkelése általában több kilométer fárasztó gyaloglásba kerül. Vendégeink részére felkészült hivatásos  kísérőket biztosítunk.